Къмпинг „Кукери“, село Кошов, е новоизграден обект за настаняване в района на град Русе, който предстои да отвори врати за своите гости в края на месец Април 2021 г. Намира се на 27 км южно от град Русе, с лесен достъп от главен път Е-85, в сърцето на Природен Парк Русенски Лом, и предлага парцели за около 25 палатки, каравани и кемпери.

НАСТАНЯВАНЕ И УСЛУГИ

СХЕМА НА ПАРЦЕЛИТЕ

ГАЛЕРИЯ

ЦЕНИ И УСЛОВИЯ

Разположен на площ от близо 7 дка, къмпингът има обособени две зони, всяка от тях със собствени санитарни помещения и отделен паркинг извън зоните за настаняване, за по-голям комфорт на всички гости. Парцелите са с размери от 35 до 80 кв.м и са изобразени детайлно на схема за настаняване, по която нашите гости могат лесно да се ориентират и изберат най-подходящия за тях. Всички места имат лесен достъп до точки, снабдени с питейна вода и елекричество (16А). Сервизните помещения включват и  отделен санитарен възел, за нуждите на гости с намалена подвижност, както и точка за изпразване на химически тоалетни. В близко време предстои да бъде изграден и басейн.

Зоните за настаняване в къмпинга разкриват прекрасни гледки към река Черни Лом и нейния живописен каньон с многобройните му пещерни отвори и ниши. Местоположението му e изходна точка за множество пешеходни и вело – маршрути (предлагаме на нашите гости и велосипеди под наем ), достигащи до различни природни и културно-исторически забележителности в Природен Парк Русенски Лом – Скалните Църкви Иваново от X–XIV век (ЮНЕСКО), Средновековният град Червен, разположен на високо скално плато, населявано от траките още в края на второто хилядолетие пр. Хр., село Табачка, село Божичен, Нисовският скален манастир „Св.Св. Константин и Елена“ от XI век, втората по дължина пещера в България „Орлова чука“, скалните манастири, част от исихастския комплекс по Поломието и много други… Районът предлага възможности за различни природни активности, в това число и наблюдение на редки и защитени птици. Важно е да се има предвид, че повечето маршрути се намират в зоната на Природен Парк, където важат определени правила и забрани за някои дейности, и е необходимо те да се спазват стриктно!

Къмпинг „Кукери“ в село Кошов, се намира на 20 – 30 минути с автомобил от град Русе. Разстоянието до граничен пункт Дунав мост е 30 км, а до румънската столица Букурещ – около 100 км. София е на 280 км с лесен достъп по главен път Е-85, Е-83 и автомагистрала Хемус (А-2). Старопрестолният град Велико Търново е разположен на 90 км южно от село Кошов, а за 2,5 часа (206 км) се достига до най-близкия черноморски плаж в град Варна.

Предстои да публикуваме подробна информация относно условията за настаняване в къмпинга, а ако преди това имате въпроси и искате да се свържете с нас, моля, пишете ни на travel@koukery.com или се обадете на

+359 888 960 934