САНКТ ПЕТЕРБУРГ- МОСКВА- 11 ДНИ

Ден 1– пристигане в Санкт Петербург; настаняване на кораба; вечеря на борда и нощувка.

Ден 2– опознайте царската столица на Русия- Санкт Петербург- безспорно един от най-красивите градове в света; автобусна обиколка на града с екскурзовод на английски език, включваща основните забележителности- Невски Проспект, Дворцовия Площад, Зимния Дворец, Василевски остров, Петербургския Университет, Адмиралтейството; кратки спирки за разглеждане (от вън) на Катедралата Св. Исаак, Марсово Поле, Кораб Аврора и Катедралата Смолни; закуска, обяд и вечеря на борда; нощувка.

Ден 3– Посещение на един от най-големите музеи в света- Ермитажа; основан през 1764г. музеят предлага на своите гости над 2,7 милиона експоната, сред които шедьоври на Леонардо да Винчи, Рафаел, Роден, Рембранд, Рубенс, както и една от най-големите колекции на импресионисти; отплаване за Мандроги; закуска, обяд и вечеря на борда; нощувка.

Допълнителните екскурзии*, които ви предлагаме за вашето свободно време в Санкт Петербург са:

Петерхоф– царската лятна резиденция на Петър Първи, разположена на Финския залив, известна със своите уникални градини и фонтани;

Дворецът на Екатерина Велика в Царское Село (Пушкин), с мистериозната Кехлибарена Стая;

и Дворецът Юсупов, построен от една от най-богатите фамилии в Русия през втората половина на 19 век, и днес свързван с убийството на Распутин през 1916г.

Ден 4– насладете се на свободно време в Мандроги- Етнографски Музей, разположен в живописна гора, представящ архитектурата и бита в типичното руско село от миналото; в отделните къщи се правят демонстрации на различни занаяти; една от основните атракции в Мандроги е Музеят на Водката; отплаване към остров Кижи; закуска, обяд и вечеря на борда; нощувка.

Ден 5– разходка с екскурзовод на остров Кижи, разположен в северната част на Онежкото езеро (трето по големина в Европа с площ близо 10 хиляди кв.км); на острова се намира прочутият Държавен Архитектурно- Исторически и Етнографски музей Кижи, включен през 1990г. в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО, част от който е и лятната 22-глава църква Преображение Господне, изцяло изградена от дърво без използването на нито един гвоздей! Отплаване към Горици; закуска, обяд и вечеря на борда; нощувка.

Ден 6- посещение на Кирило- Белозерски Манастир в Горици; местен екскурзовод ще ви запознае с изключително интересните истории на християнската обител, построена преди повече от 400 години и действаща през вековете като женски метох; отплаване към Ярославл; закуска, обяд и вечеря на борда; нощувка.

Ден 7- Обиколка на Ярославл и посещение на Спасо-Преображенски Манастир и Църква Пророк Илия; Градът е разположен при устието на река Которосъл и е административен център на Ярославска Област, с близо 600 хиляди души население; отплаване към Углич; закуска, обяд и вечеря на борда; нощувка.

Ден 8Углич– разположен на живописния бряг на река Волга, градът ще ви пренесе назад в руската история, когато Угличкия Кремъл (15-19 век) е бил сцена на значими за Русия събития; посещение на Катедралата Възкресение и Църквата „Дмитрий на крови“; в Углич се намира и музеят на прочутия производител на часовници „Чайка“; отплаване към руската столица- Москва; закуска, обяд и вечеря на борда; нощувка.

*Актуалните за сезон 2020 допълнителни екскурзии, както и цените за тях, ще бъдат потвърдени през Април.

Ден 9– пристигане в руската столица; Насладете се на панорамна обиколка на Москва с автобус и екскурзовод на английски език, по време на която ще видите едни от най- големите забележителности на близо 15 милионния град; в обиколката са включени кратки спирки при Катедралата на Христос Спасител , Манастир Новодевичи, както и на площадката пред Московски Държавен Университет, разкриваща впечатляващи панорамни гледки към града; закуска, обяд и вечеря на борда ; нощувка.

Ден 10– Посещението на Кремъл и Катедралите ще ви разкрие тайните на някогашното седалище на Руските царе- уникален архитектурен ансамбъл, оформян и променян през вековете; в двора на Кремъл са разположени и прочутите Цар Пушка и Цар Камбана; закуска, обяд и вечеря на борда; нощувка.

 Ден 11– напускане на кораба (трансфери, по ваша заявка); закуска на борда.

За да се възползвате максимално от вашия престой в Руската столица ви предлагаме и допълнителни екскурзии* до:

 

Третяковската Държавна Галерия– национален Музей на Руското изкуство, с над 100 хиляди експоната

Оръжейната Палата на Кремъл- съкровищница на Руските царе от периода 12-19 век, известна още с колекцията от яйца Фаберже

и Нощна обиколка на Москва с автобус, включваща спирка на Червения Площад и кратко пътуване с московското метро с възможност да видите някои от най-красивите му станции.

ЦЕНИ

Категория на каютата Двойно настаняване Единично настаняване
Апартамент- Лодкова палуба 1.980
Лодкова палуба (единична) 1.860
Апартамент- Горна палуба 1.920
Горна палуба 1.440 2.410
Главна палуба 1.260 2.100
Долна палуба (двойна) 1.140
Долна палуба (тройна) 1.080

Цените са посочени на човек в евро, в зависимост от вида настаняване и категорията на каютите

Цената включва:

 • Настаняване в каюта със самостоятелен санитарен възел, климатик и панорамен прозорец- 10 нощувки, на борда на МК Сергей Рахманинов****
 • Пълен пансион на борда на круизния кораб- закуска, обяд и вечеря- без напитки
 • Коктейл на капитана за посрещане на борда
 • Гала вечеря в края на круиза
 • Посещение на описаните в програмата обекти с екскурзовод на английски език
 • Трансфери от/до летище (за групи над 20 души)
 • Услуга по пренасяне на личен багаж на борда
 • Забавления на борда- лекции на различни теми, урок по руски език, аеробика, вечерна анимация и танци
 • Посещение на корабния мостик
 • Всички пристанищни такси
 • Пълно съдействие от страна на туроператора за организиране на индивидуални трансфери и издаване на туристическа виза за Русия
 • Издаване на документ- покана, необходим за туристическа виза за Русия

Цената не включва:

 • Самолетни билети
 • Индивидуални трансфери от/до летище
 • Допълнителни екскурзии
 • Медицинска застраховка
 • Туристическа виза за Русия
 • Лични разходи на борда- пране, напитки в бар и ресторант, услуги на фризьорски салон, лекар
 • Бакшиши.